Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
+36 30 608 9021

Mennyi az annyi? - Mi az ideális szigetelésvastagság?

Mi a megfelelő szigetelésvastagság?A legnagyobb elakadást a megfelelő szigetelőanyag kiválasztásában nem a szigetelőanyag típusának kiválasztása adja legtöbbször, mert azt még egy kis utánajárással be tudjuk lőni, hogy a szigetelésünknél mi a cél. Mit szeretnénk szigetelni: hangot, hőmérsékletet, vagy inkább párazárás a fő cél? A fejtörést inkább az okozza, amikor rálelünk a megfelelő szigetelőanyagra és rájövünk, hogy halvány lila gőzünk nincs arról, hogy milyen vastag szigetelésre van szükségünk?!

 

Ennél a pontnál két lehetőségünk van: 1. tippelünk és vagy jó lesz, vagy nem, illetve 2. felkeresünk egy szakembert -, ami már ugye alapból zsebbe nyúlós lesz, hiába is akartuk kibekkelni ezt, hiszen nem akarunk nagyon bonyolult dolgot megvalósítani, egy csőre nem olyan nehéz felrakni egy csőhéjat. Az eredeti terv szerint a szigetelést felteszem majd én saját kezűleg, a Szigetelőplázán kismillió szerelési útmutató fent van, az anyagokról rengeteg információ van, így maximum kicsit elbíbelődök vele, kicsit tovább tart, mint egy szakinak, de azért csak elboldogulok vele... Erre elakadok a szigetelés méretezésénél és puff neki, oda a nagy önállóságom.  

Nincs ok pánikra, hiszen a különböző anyagokhoz elérhetőek a méretező programok és ezt mi most összegyűjtöttük neked. Csak kattints a megfelelő anyag logójára, ami egy linken keresztül a hivatalos márkaoldalra kalauzol, ahol vagy élesben kezdheted a méretezést, vagy letöltheted a programot, aminek segítségével kalkulálhatod is a számodra legideálisabb szigetelésvastagságot.

Kattints a kívánt gyártó nevére és már kezdheted is a tuti kalkulációt:

 

  K-Flex elasztomer méretező program

 

 

 

Paroc kőzetgyapot méretező program

 

 

 

Rockwool kőzetgyapot méretezőprogram

 

 

 

 

Armacell elasztomer és polietilén méretező program